Camilla Folmer Hansen, ordförande Märsta IK, och Arya Pour, Märsta Simsällskap, blev Årets Eldsjälar 2021. De prisas för sina outtröttliga engagemang i barn och ungdomar i kommundelen Valsta/Steninge. Med priset vill föreningen ”Vi är Valsta” uppmuntra invånare som gjort ideella insatser utöver det vanliga.

 

– Den här duon har, trots rådande pandemi, på ett otroligt hängivet sätt engagerat sig för våra barn och ungdomar. Vi är så tacksamma för deras insatser, säger Lola Svensson, projektledare Vi är Valsta.

Priset delades ut under Valsta Vintermarknad av SigtunaHems VD Göran Langer, som också är ordförande i ”Vi är Valsta”.

Och i år hade man till och med lyckats locka Sveriges Radio P4 till utdelningen! Så här svarar Camilla Folmer-Hansen på frågan om varför hon brinner för att ge barn och ungdomar en meningsfull fritid:

– Det finns alldeles för mycket utanförskap i samhället idag. Därför är lagkänsla och kamratskap jättejätteviktigt.

Arya Pour viger, även han, sin lediga tid till att få barn och ungdomar att satsa på idrott. Själva simträningen är förstås en viktig del, men lika angeläget är möjligheten att få träffa jämnåriga från andra områden. För att kunna driva verksamhet under pandemin startade Arya utomhusträning på Steningebadet med öppet vattensim och vintersim.

– Jag kommer fortsätta som jag gör och jag vill göra ännu mer. Jag får så mycket energi tillbaka från barnen. Det är så fint att se deras ansiktsuttryck när de klarar av en utmaning. Och jag utvecklas med dem, säger han till Sveriges Radio P4.

 

Om Årets Eldsjäl i Valsta
Utmärkelsen för eldsjälar i kommundelen Valsta/Steninge instiftades 2019, i samband med Valstadagens 20-årsjubileum. Tanken med priset är att uppmuntra invånare som gjort ideella insatser utöver det vanliga. Styrelsen fattar beslut om vinnare utifrån förslag från arbetsgruppen ”Trygghet och Gemenskap”.

 

Motivering Arya Pour

Arya Pour, en av årets Eldsjälar i Valsta/Steninge, har under året (och hela pandemin) engagerat sig för att ge barn och ungdomar i Valsta möjlighet att träffa jämnåriga från andra områden för att träna och lära sig simma på ett pandemisäkert sätt. När det inte längre gick att träna inomhus startade han utomhusträning på Steningebadet med öppet vattensim och vintersim för flera barn- och ungdomsgrupper. På loven ordnade han extra simpass för de som var hemma och under sommaren ledde han sommarsim utomhus varje vecka för alla simmare som “hemestrade”. Han har aldrig tagit ledigt från simningen!

 

Motivering Camilla Folmer-Hansen

Camilla Folmer-Hansen, en av årets Eldsjälar i Valsta/Steninge, är en oerhört hängiven ledare i Märsta IK och bryr sig verkligen om barn och ungdomar inte bara de som är medlemmar i Märsta IK utan alla barn och unga i Valstaområdet. Hon har varit den sammanhållande ledaren i de senaste årens sommarsportis som genomförts i samarbete med Vi är Valsta, Hyresgästföreningen och Sigtuna kommun. Camilla är en drivande person som tar sitt uppdrag på fullt allvar, bjuder på sig själv och oförtröttligt och ansvarsfullt arbetar med barn och ungdomar såväl kvällar som helger. Camilla är en person som aldrig sätter sig själv i centrum.