Varje dag, under hela sommarlovet, har Sigtuna kommun erbjudit ungdomar idrotts- och fritidsaktiviteter helt kostnadsfritt. Dessutom fick 24 unga vuxna sommarjobb som ledare.

– I år kändes det extra viktigt att ge alla barn och ungdomar i Sigtuna kommun en aktiv sommar, eftersom många tvingades spendera lovet på hemmaplan på grund av Corona.. Brobygget är vår hittills största sommarlovssatsning och den blev verkligen en fullträff, säger Lola Svensson, samordnare för social hållbarhet på SigtunaHem.

Både Brobygget Sommarsportis, för barn upp till 13 år, och Brobygget by Night, för unga från 13 år gick ut på att få barn och ungdomar att testa nya sporter och träffa nya kompisar. Varje dag bjöd på olika aktiviteter med genomförande i och utanför Valsta sporthall och på Midgårdsvallen. Allt under handledning av unga vuxna från olika idrottsföreningar, som fick sommarjobb tack vare initiativet.

– Vissa dagar kom så många barn att vi fick slussa in i omgångar för att kunna följa riktlinjen om max 50 personer per sammankomst. Det goda resultatet beror mycket på att så många olika aktörer samverkade, säger Lola.

Brobyggets huvudarrangörer var Sigtuna kommun i samarbete med Valsta utveckling, SigtunaHem, Hyresgästföreningen Sigtuna, Märsta IK och RF Sisu Uppland och hela 11 idrottsföreningar.