Den 11 december var det äntligen dags för Valsta vintermarknad. Valstaborna gick man ur huse för att uppleva den nostalgiska stämningen och botanisera bland hantverk, goda delikatesser, hembakat bröd och karameller. Samtidigt firades att Valsta centrum fyller hela 50 år!

 

På plats vid marknadsborden ute på Kyrktorget fanns ett 20-tal förväntansfulla utställare, som erbjöd allt från hemvirkat, sytt och stickat till mathantverk. Och handeln den gick över förväntan, då nära 1000 Valstabor besökte marknaden.

– Stämningen var jättetrevlig och det var fint att se så många visa uppskattning, både för produkterna och för hur vi hade utformat programmet, säger Lola Svensson, projektledare Vi är Valsta.

Under dagen fick barn och ungdomar prova på att åka skridskor på den konstgjorda isbanan som anlagts på torget. Sedan kunde kurrande magar stillas med korv, piroger och belgiska våfflor.

Inne i centrum uppträdde Kulturskolan med klarinettensemble, blockflöjt och solister. Mer musik blev det när årets luciatåg skred in och spred sin skönsång över Valsta.

Tomten var förstås på plats och delade ut godis under hela eventet. Räddningstjänsten delade ut reflexer och påminde om att levande ljus inte bara är mysigt, utan också en vanlig orsak till bostadsbränder såhär i juletid.

När så många Valstabor ändå var samlade passade Göran Langer, Vi är Valstas ordförande, på att dela ut Årets Eldsjälspris (infoga länk till den artikeln här). I år gick det till Camilla Folmer Hansen, ordförande Märsta IK, och Arya Pour, Märsta Simsällskap.

Dessutom firades att Valsta centrum fyller 50 i år. Dels med en uppskattad fotoutställning från Husby-Ärlinghundra-Märsta Hembygdsförening, dels genom att centrumägaren Nyfosa bjöd på lussekatter, pepparkakor, kaffe och glögg.

 

Tack till alla som deltog på Valsta Vintermarknad 2021. Ett särskilt tack vill vi rikta till alla föreningar – utan er hade eventet inte blivit detsamma!