Välkommen till Valstas egen hemsida!

Äntligen lanserar vi en egen hemsida för alla oss som bor och verkar i Valsta. Vi som står bakom sajten är Valsta utveckling, en ideell förening som jobbar för en tryggare och mer attraktiv stadsdel. Tanken är att sajten ska ge extra kraft till våra satsningar, samtidigt som den bygger vi-känsla.

Det är nu tre år sedan SigtunaHem tog initiativ till ett långsiktigt samarbete mellan ett tjugotal lokala aktörer – fastighetsägare, Sigtuna kommun, föreningar, näringsidkare och lokalpolisen. SigtunaHems vd Göran Langer berättar om föreningens grundidé:

– När vi samlar våra resurser och delar idéer och perspektiv, så står vi bättre rustade att bidra till ett tryggare och mer attraktivt Valsta.

Vår satsning består av två delar. Dels praktiska åtgärder såsom trygghetsvandringar, dels kommunikativa insatser. För att få maximal effekt har vi anlitat kommunikationsbyrån Näpen.

– Tillsammans har vi satt en strategi för att förändra bilden av Valsta som ofta får en ensidig bevakning i media. Här är hemsidan ett otroligt viktigt verktyg. Med webbadressen, vi är Valsta (viarvalsta.se), vill vi signalera inkludering och vi-känsla – att vi och våra besökare tillsammans kan höja Valsta, säger Göran Langer.

Och visst finns förutsättningar. Det visar den enkätundersökning som föreningen nyligen skickade till 2 000 slumpvis valda hushåll i Valsta. Hela 84 procent trivs hyfsat bra i Valsta och 56 procent trivs bra. 72 procent känner viss gemenskap med grannarna! Och det i landet där man inte hälsar på varandra! 

– Det här bekräftar att det redan finns en sida av Valsta som skiljer sig från den mediala bilden. Kring det vill vi skapa publicitet. Visst finns förbättringsområden. Till exempel känner sig många otrygga i Valsta Centrum, men vi har ett bra utgångsläge för förändring, avslutar Göran Langer.

 

Tyck till!

Vi hoppas att du ska tycka att vår hemsida känns välkomnande, intressant och lättnavigerad. Och att du blir sugen på att bidra med idéer och åsikter. Kontakta oss gärna via kontaktformuläret i sidfoten. Vi hörs!