Valstadagen är tillbaka!

Pandemin satte stopp för evenemanget i två år. Men nu är Valstadagen tillbaka igen – starkare än någonsin tidigare.
Lördag 11 juni blir det mat- och kulturfest vid Valsta vattentorn.

– Det känns väldigt positivt att vi kan ha Valstadagen igen efter två års uppehåll, säger Lola Svensson, SigtunaHems samordnare för social hållbarhet.

– Det här blir den 21:a Valstadagen och vi har ett späckat program med ett 90-tal utställare på plats. Precis som alltid så blir det mat från många olika länder, uppträdanden och prova på-aktiviteter.

Trollkarlen Dozzie kommer till Valsta, och från scenen kommer det att bjudas på allt mellan sommarhits, körsång och afrikansk dans. Popcorn och kulinariska läckerheter är självklarheter på Valstadagen, och det kommer att finnas riktigt många roliga aktiviteter att prova på.

– En aktivitet som är ny för i år är att vi har en hinder- och löparbana som både stora och små kan testa, säger Lola Svensson.

– Polisen och räddningstjänsten kommer att besöka Valstadagen. Fritidsbanken kommer också att finnas på plats vid Valsta torg, och där kan man prova på att åka inlines. Och eftersom det är valår så kommer även politiska partier att delta i årets Valstadag.

Hjärtligt välkommen till Valstadagen!