På FN:s internationella dag för avskaffandet av mäns våld mot kvinnor, arrangerar Vi är Valsta en ljusmanifestation i samarbete med flera andra organisationer. Kom och visa ditt stöd på Valsta utetorg!

 

Det är den 25:e november, på årsdagen av morden på de tre systrarna Mirabal, som ljusmanifestationen mot relationsvåld hålls. En stämningsfull stund där vi samlas runt gravljus uppställda i formation av kvinnosymbolen för att hålla en tyst minut för kvinnovåldets offer.

– Det är nu tredje året vi arrangerar ljusmanifestationen och vi hoppas att många kommuninvånare sluter upp för att visa att de tar avstånd från våldet mot kvinnor, säger Lola Svensson, projektledare för Vi är Valsta.

Representanter från kvinnojouren Sigtuna, Svenska kyrkan och Shiamuslimska föreningen med flera kommer att medverka och även hålla tal.

– Våra olika talare kommer framföra sina tankar kring våldet, hur det ska bekämpas, vilka krav som bör ställas på politiska makthavare samt ge exempel på vanliga tecken på att ett barn blir utsatt för våld, avslutar Lola.

 

Var: Valsta utetorg

När: 25 november

Tid: Kl 18.30

 

Visste du att…

… Internationella dagen mot våld mot kvinnor instiftades av FN:s generalförsamling 1999 för att hylla de tre systrarna Mirabal. De kämpade mot diktaturen i Dominikanska republiken och avrättades av Rafael Trujillo.

Källa: Wikipedia

 

Läs mer om FN:s kvinnokonvention