Årets upplaga av Valsta skördemarknad blev en fullträff, med 60 marknadsbord och uppemot 1500 besökare!

– Stämningen var verkligen på topp och vi har aldrig fått så fina omdömen i våra sociala mediekanaler, säger Lola Svensson, projektledare Vi är Valsta.

 

Det var den 18 september som skördemarknaden gick av stapeln på Valsta utetorg. Ett 50-tal utställare från hela kommunen hade dukat upp sylt, saft, honung, hembakat, eget hantverk, grödor och växter på 60 marknadsbord, vilket var långt över förväntan.

– Vi har arrangerat den här marknaden sedan 2009, men slog utställarrekord i år. Många kom fram och berömde oss för hur vi hade coronasäkrat evenemanget, bland annat genom rejäla avstånd mellan borden för att undvika köbildning. Det gav oss stort cred i sociala medier.

Representanter från föreningen Vi är Valsta var förstås på plats för att, tillsammans med Hembla och Rikshem, gå runt bland besökarna och snappa upp önskemål och behov i kommunen.

För prova-på-verksamheterna stod Schackklubben Delectus, MHF, Skånela IF, och George Graham Foundation.

På plats fanns även regionens vaccinationsbuss, lastad med flerspråkig personal som kunde svara på frågor och funderingar om vaccination mot Covid-19. Det resulterade i att många besökare tog sin första vaccinationsspruta.

– Eftersom Valstadagen ställdes in i år tillät vi även loppisförsäljning, vilket alltid blir ett dragplåster. Jag tror även att musikunderhållningen, som ”Johan och Alain” stod för, lockade hit många spontanbesökare med sina glada toner, säger Lola.

Initiativtagare till skördemarknaden var föreningen Vi är Valsta i samarbete med Sigtuna kommun och Valsta/Steninge stadsdelsförening.

Sugen på fler marknader?

Den 11 december blir det vintermarknad i Valsta. Håll utkik efter med information här på viarvalsta.se och i våra sociala mediekanaler.