Skördemarknaden hade extra allt

Hemmagjord sylt, saft och god mat. Hantverk, loppis, trygghetsdag – och som grädde på moset ett strålande vackert sensommarväder. Det var inte konstigt att årets skördemarknad lockade ovanligt många besökare.
– Den här dagen är inte bara rolig. Den är även bra för Valsta, säger valstabon Isabelle Villalobos.

Trots att skördemarknaden egentligen är en hyllning till hösten, bjöd dagen på en ovanligt härlig sommarvärme och sol. Till glädje för de många utställarna och besökarna.

– Vi har varit här och hjälpt mamma att sälja hemmagjord sylt och saft i många år. Det är alltid kul och vi har sålt massor i dag, försäkrar Malin Karlsson, som tillsammans med sin syster Linda bland annat sålde sin egenhändigt tilllagade morotsmarmelad.

Även Isabelle Villalobos var nöjd. Hennes hemmagjorda chorizo och chilenska piroger gick som smör i solsken.

– Jag har varit med på olika aktiviteter i Valsta sedan 1997, bland annat Skördemarknaden, och det är alltid roligt. Det är härligt att träffa folk och bra för Valsta när vi som bor här gör roliga saker tillsammans, säger hon.

Precis som förra året kryddades skördemarknaden med en trygghetsdag som var välbesökt. Polis, brandkår, natt- vandrarna, brottsofferjouren och många andra ideella föreningar och samfund fanns på plats för att prata med besökarna om trygghets- och säkerhetsfrågor.

Två kvinnor i marknadsstånd på skördemarknad

Miljöbild från skördemarknad

Korvförsäljare på skördemarknad

Två kvinnor diskuterar vid ett marknadsstånd

En kvinna visar stickade varor vid ett marknadsstånd

En skylt

Ungdomar spelar mjuktennis