Varje vardag, under hela sommarlovet, får barn och ungdomar från hela kommunen testa idrotts- och fritidsaktiviteter helt kostnadsfritt.

Dessutom får ett tjugotal unga vuxna sommarjobb som ledare.

Efter förra årets succé var det självklart att även i år arrangera Brobygget Sommarsportis, för barn upp till 13 år, och Brobygget by Night, för ungdomar över 13 år.

Båda programmen går ut på att få deltagarna att testa nya sporter och träffa nya kompisar. Dagsaktiviteterna genomförs i och utanför Valsta sporthall och Ekilla sporthall, medan kvällsaktiviteterna hålls på Midgårdsvallen. Allt under handledning av unga vuxna från olika idrottsföreningar, som får sommarjobb tack vare initiativet.
– Även i år kommer många tvingas spendera lovet på hemmaplan på grund av corona, så det här är fortsatt en viktig insats. Och det blev ju verkligen en fullträff förra året, säger Lola Svensson, samordnare för social hållbarhet på SigtunaHem.

Brobyggets huvudarrangörer är Sigtuna kommun i samarbete med SigtunaHem, Vi är Valsta, BID Märsta Centrum, RF Sisu Uppland och Hyresgästföreningen.

– Förra året kom det så många barn att vi fick slussa in dem i omgångar för att kunna följa riktlinjen om max 50 personer per sammankomst. Det goda resultatet beror mycket på att så många olika aktörer samverkade. Och i år är vi ännu bättre samkörda, säger Lola.

Bra att veta om sommarsportis

Var
Valsta sporthall och Ekilla sporthall (samt närområdet utanför respektive hall)

När
14 juni – 14 augusti
Klockan 12–16 alla dagar

För vem
Alla sommarlovsfirande barn upp till 13 år

Ingår mat?
Brobygget bjuder på enklare mellanmål varje dag.

Behöver jag anmäla mig?
Det är gratis att vara med och du behöver inte anmäla dig i förväg.

Bra att veta om Brobygget by Night

Var
Midgårdsvallen

När
14 juni – 14 augusti
Klockan 18–22 alla kvällar

För vem
Alla sommarlovslediga ungdomar från 13 år och uppåt som är sugna på aktiviteter så som badminton, pingis, schack och Fifa-spelande.

Behöver jag anmäla mig?
Det är gratis att vara med och du behöver inte anmäla dig i förväg.

 

*Aktiviteterna genomförs enligt gällande Covid-19-restriktioner. Detta kan innebära att deltagarantalet måste begränsas på plats.