Valstadagen slog rekord!

Valstadagen slog nya rekord i år. Det har aldrig kommit så många besökare, varit så många utställare, föreningar och matförsäljare vid något tidigare tillfälle.

– Trots att Valstadagen har pågått sedan år 2000 så växer den och utvecklas fortfarande, och det känns fantastiskt roligt, säger projektledaren Lola Svensson.

– Det är jätteroligt att så många kommer dit och visar sin uppskattning. Det är härligt att vi kan mötas och umgås med varandra under så här avslappnade former.

Vid årets Valstadagen så delade Vi är Valstas ordförande Paloma Labbé ut Eldsjälspriset. Det gick i år till Nicola D'Alessandro som bland annat är ordförande i Märsta judoklubb och tränare i Sigtuna budoklubb.

Nicola har tillsammans med sina föreningar deltagit i Valstadagen ända sedan starten år 2000. Ur juryns motivering till att han i år belönas med Eldsjälspriset:

"Nicola har tränat, undervisat och varit domare i judo i över 60 år... Många är de barn och ungdomar som har fått möjlighet till en meningsfull fritid och god fysisk fostran genom Nicolas engagemang. Han är själva definitionen av social hållbarhet... "

– Vi hoppas på att växa ytterligare till nästa år. Det har redan kommit förfrågningar om när Valstadagen arrangeras från intresserade utställare, säger Lola Svensson.